Geplaatst in misbruik, ongeloof, opwinding, recht spreken

Misbruik…..

In wat voor een wereld leven we toch, bijna dagelijks lezen we berichten over misbruik door geestelijken. Vaak zijn het zaken die al verjaard zijn……de slachtoffers kunnen een vergoeding voor aangedaan leed verwachten maar een rechtzaak zit er niet meer in.

Vanochtend las ik dit in krant; Een 46 jarige priester uit de Duitse stad Salzgitter heeft voor de rechter toegegeven dat hij zich 280 keer aan drie jongens heeft vergrepen. Hij heeft de jongens, die nu 9-15 jaar oud zijn, onder meer misbruikt bij hun voorbereiding op de eerste communie. Hij wordt veroordeeld tot 6,5 jaar cel.

Dan is dit een vrij jonge priester, een mens die in deze open maatschappij is opgevoed…..en wat ik nog vreselijker vind, hij heeft de keren van misbruik zelfs geteld……en dat bij 3 kinderen. Het is vreselijk, de kinderen hebben levenslang last van deze gebeurtenissen en de priester loopt over 6,5 jaar weer buiten.

 

Advertenties

2 gedachten over “Misbruik…..

  1. Van dit soort berichten word ik echt misseliijk hoor, net wat jij zegt, die kinderen zijn voor de rest van hun leven beschadigt. Als zijn straf erop zit, moeten ze hem nog even met twee bakstenen castreren.

  2. Verschrikkelijk..6,5 jaar voor 280 keer misbruiken van die 3 kinderen..Zulke straffen zijn lachertjes..die herbeginnen opnieuw zoveel is zeker
    .Wanneer gaat men nu eens eindelijk ..ook bij ons in België serieus straffen.
    Vrouwen verkrachten wordt geseponeerd en kindermisbruik wordt meestal in de doofpot gestoken.
    Van kinderen moet men afblijven..wie het toch doet moet levenslang krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s