Geplaatst in fluisterij, gedachtte, spinsel

De langste dag….

Ondanks de afwezigheid van het zonnetje op deze 1ste zomerdag is het toch de langste dag vandaag en straks de kortste nacht.

Ik zou dit natuur fenomeen wel eens live willen zien, wie weet lukt het me wel eens om midden juni in bv Scandinavië of Canada te zijn. Zeg nooit, nooit.

Het moet een prachtig schouwspel zijn.  Net voor de zon de horizon raakt, begint ze alweer aan haar klim.  Het wordt er dus niet echt donker.  Dat moet heel bijzonder zijn.

Midzomernacht De poolcirkel ligt op 66,6 graden noorderbreedte en loopt over het noordelijkste puntje van IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland, Alaska, Canada en Groenland. Deze landen horen ook bij de poolcirkel. In het gebied hierboven gaat de zon in de nachten rond 21 juni niet meer onder. Dat noemen we de midzomernachtzon. Des te noordelijker je komt des te meer dagen het licht blijft.

Bron: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Noordpool

Stonehenge is een beroemd monument in Engeland en trekt mij al jaren, ook daar zou ik wel eens naar toe willen….

Internet;  In Stonehenge hebben zo`n 20.0000 mensen vanochtend de zonsopgang in de prehistorische steencirkel Stonehenge bijgewoond.

Er was geen bewolking, zodat de zon ook effectief te zien was. Het traditionele evenement op de toeristische trekpleister lokt new age-aanhangers!

Advertenties

Een gedachte over “De langste dag….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s