Geplaatst in Canon EOS 550d, gezond eten, Gezondheid en welzijn, Iphone camera, koolhydraatbeperkt, verse groenten

Ontbijtje….

Vanmorgen dit ontbijtje gegeten van havermoutpap, appel, kaneel en blauwe bessen!

Het afgelopen jaar ben ik anders gaan eten, in die zin ik eet nog steeds aan tafel, met vork en mes, ik eet nog steeds drie keer op een dag.

Wat ik verandert heb is het eten van veel minder koolhydraten.

Ik heb jaren ontbeten met twee boterhammen met zoet, nu eet ik een schaaltje Griekse yoghurt met 10% vet, wat lijnzaad en blauwe bessen, of een schaaltje havermoutpap, of gebakken eieren met groente.

Als lunch at ik ook altijd boterhammen, nu eet ik vezelrijke crackers met beleg, en een trommeltje met rauwkost, of ik eet een restje van het avondeten, of een omelet met veel groente.

Als diner at ik vaak groente vlees en aardappelen, pasta, rijstgerechten etc…. nu eet ik heel veel groente en vlees.

Wat heb ik laten staan de snelle koolhydraten zoals:

Suikers in de vorm van koek en snoep, frisdrank.

Aardappels

Brood

Pasta

Rijst

Vorig jaar ben ik in 3 maanden 8 kilo afgevallen en ik voelde me al snel energieker worden. Natuurlijk eet ik nog wel wat koolhydraten maar dat zijn de langzame koolhydraten die in groente en bijvoorbeeld havermout zitten.

Ik eet nu vol vette producten i.p.v. halfvol, veel eieren en veel kaas en ik geniet.

Uit eten gaan is geen probleem, vooraf een mandje met brood bestel ik niet meer, i.p.v. frietjes erbij vraag ik om extra groente, en er zijn genoeg gerechten met vlees en groentes.

Auteur:

Welkom bij mijn schrijfsels en praatjes, pixels en plaatjes, rijmsels en vindsels......mijn hersenspinsels!
 
Ik ben Annemiek een 62 jarige vrouw woonachtig in het Groene Hart.
Vanaf 2005 t/m 2006 tikte ik bijna dagelijks mijn "Hersenspinsels" in dit blog! 
Na een paar jaar zonder getik, heb ik in 2018 langzaam de draad weer opgepakt om mijn dagelijkse spinsels weer te publiceren.


10 gedachten over “Ontbijtje….

  1. Ik ben drie jaar geleden KH- en suikerarm beginnen eten en ik doe het nog steeds. Als ik nu teveel zoet of KH eet, voel ik me niet goed. Ook proef ik nu heel goed als er rommel in iets zit, daarmee bedoel ik smaakstoffen, zoetstoffen, enz… Mijn ontbijtje ziet er dus ook zo ongeveer uit. Lekker en gezond. Zo voelt het toch.

    1. Dat klopt je maag en darmen reageren meteen en je voelt je echt ziek, uit pakjes eten doen wij ook niet meer we maken alles vers. Het is iets meer werk maar het is zoveel lekkerder.

      1. Helemaal mee eens. Er gaat niets boven vers! Ik heb hier ondertussen veel goede recepten van ovengerechten, stoofgerechten en salades. Eigenlijk valt dat werk best mee. Er kruipt het meest tijd in het snijden, maar dat werkt vaak ontspannend. Het is te zeggen… dat doet manlief meestal 😁Daarna goed mengen met olijfolie en lekkere kruiden en dan de oven in. Dat is dan mijn werk…

  2. Ondanks het feit dat ik glutenvrij moet eten ben ik nog altijd fan van – weliswaar glutenvrij – brood met beleg. Heel soms vervang ik de lunch door (soja) yoghurt met müsli en vers fruit en neem ik me voor dat vaker te doen. Eten bereiden met dmv pakjes/zakjes gebeurt hier hoogst zelden (eigenlijk nooit meer). Vleesconsumptie is behoorlijk verminderd. Ik val niet af maar blijf netjes op gewicht, en dat is prima zo.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s