Geplaatst in commentaar, Ergenissen, kamperen, mensen, vakantie, vakantiegevoel

Kamperen is voor alle leeftijden…

Op onze camping in het mooie Drentse land staan zoals altijd mensen van allerlei pluimage! Ik vind het iedere keer weer zo leuk om al die mensen te observeren en te analyseren.

De gewone nederlandse kampeerder ziet er in mijn ogen zo uit; Heerlijk relaxed aan de koffie en het borreltje, en genietend van alles op en rond de camping, …en waarvan de mannen altijd bij de afwasplaats zeggen; “Ja, moeders de vrouw doet het al het hele jaar dusse….ja, nu is het mijn beurt!”.

Terwijl ik niemand ooit aan deze mannen hoor vragen; “Meneer waarom doet u de afwas?”…..waarom zeggen die mannen dat toch altijd?

De stadse mensen met jonge kinderen; die wat bekakter praten, die hun broekspijpen angstig omhoog houden omdat ze bang zijn dat deze nat worden van het ochtenddauw in het gras, waarvan de kinderen niet in het gras mogen spelen omdat ze anders vies worden, die dagelijks de hort op zijn, op weg naar hun dure uitjes….

De gewone jonge gezinnetjes; heerlijk genietend van de trampoline en de schommel. Gaan er zo af en toe op uit en laten hun kinderen wel heerlijk aanmodderen buiten de tent!

De gezinnen met wat oudere kinderen; zij hebben nog net geen behoefte aan een disco of grote zwemparadijsen, ze doen in de avonduurtjes nog ouderwets spelletjes in de tent en gaan meteen met hun ouders op stok.

De vijftigers samen (zoals wij); Zonder kinderen want die zijn veelal de deur uit, zij brengen hun tijd door met lezen, fietsen, wandelen en shoppen heerlijk genietend van een borreltje en een hapje, die best nog wel fit zijn, maar wel met een beginnend buikje, en die niet geleerd hebben om uit te slapen…..

De 65 +ers ; Opa`s en oma`s die hun kleinkids meenemen naar de camping, die eigenlijk geen puf meer hebben om een week lang als oppas te fungeren als hun papa`s en mama`s moeten werken. Maar die het toch doen om de lieve vrede te bewaren, en als pa en ma dan hun kroost weer ophalen dan zie je tijdens het uitzwaaien van hun kleinkids dat er heel geluidloos een zucht van verlichting door het lichaam gaat…..dan hun stoel op de slaapstand zetten en een tukje doen om daarna hun electrische fietsen weer pakken en er heerlijk op uit gaan…. 

en er zijn zelfs 70+ ers; onze vriendelijke buurvrouw, waarmee we dagelijks een praatje maken vertelde me dat ze 78 jaar is….zij vindt het zo vervelend dat ze niet meer dan 2 uurtjes kan fietsen, o lief mensje ook al kan je nog maar 1 uurtje fietsen als je maar geniet!

Heerlijk toch als je op alle leeftijden kan genieten van het kamperen!

Advertentie

Auteur:

Welkom bij mijn schrijfsels en praatjes, pixels en plaatjes, rijmsels en vindsels......mijn hersenspinsels!
 
Ik ben Annemiek een 62 jarige vrouw woonachtig in het Groene Hart.
Vanaf 2005 t/m 2006 tikte ik bijna dagelijks mijn "Hersenspinsels" in dit blog! 
Na een paar jaar zonder getik, heb ik in 2018 langzaam de draad weer opgepakt om mijn dagelijkse spinsels weer te publiceren.


4 gedachten over “Kamperen is voor alle leeftijden…

  1. Zoals jij het beschrijft, kan kamperen best leuk zijn Annemiek, maar je moet natuurlijk wel het weer mee hebben. Inderdaad een leuke foto, tja….dat gaat gewoon door he?
    Groetjes van Edward.

  2. Ik heb nog niet veel van je hersenspinsels gelezen, dacht er gewoon niet aan. Maar dit verhaal vraagt om meer… je hebt je roeping gemist echt geniaal hoe je alles beschrijft. Ik ga snel op zoek naar meer verhalen! Veel plezier nog.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s